網站首頁 | 范文大全 | 精美散文 | 優秀作文 | 論文大全 | 教案下載 | 勵志名言 | 文檔下載 | 心得體會 | 黨課下載 | 述職報告 | 事跡材料 | 思想匯報 | 發言材料 |
匯站范文網
  • 作文選
  • 作文大全
  • 話題作文
  • 小學作文
  • 初中作文
  • 高中作文
  • 英語作文
  • 作文素材
  • 作文指導
  • 作文評語
  • 您的位置:匯站范文網 > 優秀作文 > 作文選 > 2020-2021學年高一英語外研版... 正文 2021-04-20 12:19:42

    2020-2021學年高一英語外研版(2020)選擇性必修第一冊Unit6NurturingnatureSectionⅦ導學講義

    相關熱詞搜索:

    Section Ⅶ Expanding your world Ⅰ.單詞分層默寫 1.單詞拼寫 ①splendid adj.壯麗的 ②leisure n.空閑,閑暇 ③radiation n.輻射 ④mirror-like adj.如鏡面般的 ⑤wander v.徘徊 ⑥jungle n.(熱帶)叢林 ⑦operator n.經營者 ⑧conservationist n.(動植物或古舊建筑的)保護工作者;環境保護主義者 ⑨candidate n.申請者 ⑩ favour n.支持,贊同 genuine adj.真的,真正的 salary n.薪金,工資 waist n.腰,腰部 2.拓展單詞 ①steadily adv.平穩地→steady adj.穩定的;沉穩的v.使平穩;穩住adv. 穩定地;持續地 ②massive adj.巨大的→mass n. 大量;塊,團 v.集結;聚集 ③delicate adj.脆弱的→delicately adv.微妙地;精致地;優美地 ④economy n.經濟→economic adj.經濟的 ⑤disturb v.干擾,擾亂→disturbed adj.困擾的→disturbance n.干擾;擾亂 ⑥applicant n.申請人→apply v.申請;使用;應用→application n.應用,運用;申請,申請表→applied adj.應用的;實用的 ⑦advertise v.(為……)做廣告(宣傳)→advertisement n.廣告;廣告宣傳→advertising n.做廣告;廣告活動;廣告業→advertiser n.登廣告者,廣告商 ⑧negotiable adj.可協商的→negotiate v.商定;談判,協商→negotiation n.談判;協商 ⑨preference n.優先(權)→prefer vt.較喜歡 ⑩ qualification n.技能條件,資格→qualify v.合格;使具備資格→qualified adj.具備……的知識(或技能);符合資格 Ⅱ.短語搭配翻譯 1.在某人空閑時 at one's leisure? 2.世界屋脊 roof of the world? 3.涉及,與……有關 relate to? 4.多次露面 make a number of appearances? 5.讓這片風景充滿勃勃生機 bring the scenery to life? 6.多虧,幸虧 thanks to? 7.定期休整 regular breaks? 8.令無數人向往 attract people's admiration ? 9.關心;擔心 be concerned about? 10.與……協調/一致 in harmony with? 11.用完,耗盡 use up? 12.相應地;轉而;依次;輪流;逐個 in turn? 13.支持,贊同 in favour of? 14.突出了……的重要性 highlight the importance of? 15.由……組成 be made up of? 16.是……的棲息地 be host to...? 17.受到威脅 under threat? 18.除了…… in addition to? 19.向……開放 be open to? 20.對……造成損壞 cause damage to? Ⅲ.主題書面表達   結合本單元主題,使用本單元詞匯、句型和語法寫一篇語言流暢、用詞準確、邏輯嚴密的短文。

    1.寫作要點 ①我乘火車穿越“世界屋脊”(roof of the world),這花了好幾年的時間才得以完成。(非限制性定語從句) I was travelling on the railway across the “roof of the world”, which took me years to complete.? ②這條鐵路是為了克服工程挑戰(overcome the engineering challenges)所做的一切努力的記錄。

    The railway is a record of all of the efforts to overcome the engineering challenges.? ③現在,藏羚羊(Tibetan antelopes)一直在使用鐵軌下的通道安全地移動,時不時地停下來悠閑地(at one's leisure)吃著草。我們甚至把濕地(wetland)搬到了新的地方。(現在完成進行時) Now Tibetan antelopes have now been using the passages under the railway to move safely, occasionally stopping to eat grass at their leisure. We even moved wetlands to a new area.? ④同時,稀薄的空氣、多變的天氣和高水平的紫外線輻射(radiation)也會威脅到工人。

    Meanwhile, the thin air, changeable weather and high levels of UV radiation would threaten the workers.? ⑤但今天,讓我們欣慰的是(to one's relief),這條鐵路值得(deserve)我們努力。

    But today, to our relief, the railway deserves our efforts.? 2.串句成文 將以上句子連成一篇語言流暢、用詞準確、邏輯嚴密的短文。

    I was travelling on the railway across the “roof of the world”, which took me years to complete. The railway is a record of all of the efforts to overcome the engineering challenges. Now Tibetan antelopes have now been using the passages under the railway to move safely, occasionally stopping to eat grass at their leisure. We even moved wetlands to a new area. Meanwhile, the thin air, changeable weather and high levels of UV radiation would threaten the workers. But today, to our relief, the railway deserves our efforts.? A disruptive innovation A disruptive innovation的意思是“一項顛覆性的創新”。它主要用來描述商業、科技等領域中給現有市場帶來突破性變化的超前技術。A disruptive innovation既可以指一個具有革新意義的產品,也可以指一種創新的行為模式。

    This model of an electric car has been a real disruptive innovation. Now everyone is trying to make something similar.這款電動汽車是一項真正的顛覆性的創新?,F在大家都想嘗試做出類似的東西。

    The smartphone was a disruptive innovation. People expect something completely different from their phones these days.智能手機是一項顛覆性的創新。如今,人們期望一些與他們的手機完全不同的事物。

    Crosstalk Crosstalk is a folk rap art. Chinese crosstalk has three origins: Tianqiao in Beijing, Quanyechang in Tianjin and Confucius Temple in Nanjing. Crosstalk originated in North China, was popular in Beijing, Tianjin and Hebei, popularized at home and abroad, began in the Ming and Qing dynasties, and flourished in contemporary times. It is mainly performed orally. The performing forms include the monologue comic talk, crosstalk, group crosstalk and so on. It rooted in the folk, from life, and popular among the masses. The ancestor of crosstalk is Zhang Sanlu, and the famous schools have “Hou (Baolin)”“Ma (Sanli)”“Chang (Baokun)”“Su (Wenmao)”“Ma (Ji)”, etc. Famous performance masters include Hou Baolin, Ma Sanli, Chang Baokun, Su Wenmao, Ma Ji and many others. In the late 20th century, a generation of crosstalk masters led by Hou Baolin fell one after another, and crosstalk fell into a low point. Since 2005, crosstalk performers such as Guo Degang and his Deyunshe have risen to prominence by virtue of their dissemination on Internet video websites and other new media, refocusing public attention to crosstalk as an art category and realizing its second revival. In a word, crosstalk is a comic art in content and a dialogue art in form. The two main features of crosstalk, both in content and form, are not isolated from each other, but interrelated. 【譯文】 相聲 相聲是一種民間說唱藝術。中國相聲有三大發源地:北京天橋、天津勸業場和南京夫子廟。相聲源于華北,流行于京津冀,普及海內外,始于明清,盛于當代。它主要采用口頭方式表演。表演形式包括單口相聲、對口相聲、群口相聲等。它扎根于民間、源于生活、又深受群眾歡迎。相聲鼻祖為張三祿,著名流派有“侯(寶林)派”“馬 (三立)派”“常(寶堃)派”“蘇(文茂)派”“馬(季)派”等。著名表演大師有侯寶林、馬三立、常寶堃、蘇文茂,馬季等多人。二十世紀末期,以侯寶林為首的一代相聲大師相繼隕落,相聲陷入低谷。2005年起,憑借在網絡視頻網站及其他新媒體的傳播,相聲演員如郭德綱及其德云社異軍突起,使公眾重新關注相聲這一藝術門類, 實現了相聲的二次復興??偠灾?相聲在內容上是喜劇藝術,在形式上則是對話藝術。相聲在內容和形式上的這兩大特點,并不是彼此孤立的,而是相互聯系的。

    第一部分 聽力(共兩節,滿分30分)   ☆關注主書封底“3·2學習云空間”,免費下載聽力材料音頻。

    第一節 (共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分) 聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。

                         1.How old is Tony now? A.15 years old.   B.20 years old. C.25 years old. 2.What do the speakers plan to do? A.Go back home.   B.Go out for a walk. C.Have some drinks. 3.What is wrong with the printer? A.It's broken down. B.It runs out of ink. C.It has no paper. 4.What is the boat's top speed? A.About 20 miles per hour. B.About 25 miles per hour. C.About 30 miles per hour. 5.What does the woman advise the man to do with his aunt? A.Give her a bird as a gift. B.Take her to an Italian restaurant. C.Show her around the city. 第二節 (共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分) 聽下面5段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。

      聽第6段材料,回答第6、7題。

    6.What does the man's apartment look like? A.Beautiful.   B.Untidy.   C.Large. 7.What are the speakers going to do? A.Have a meal together. B.Clean up the room. C.Go home.    聽第7段材料,回答第8至10題。

    8.What are the speakers mainly talking about? A.A travel company. B.A website. C.Tomorrow's plan. 9.What has the woman bought online? A.Some wine.   B.Some tickets. C.Some coffee. 10.What will the speakers do next? A.Eat out. B.Meet wine experts. C.Go to a garden nearby.   聽第8段材料,回答第11至13題。

    11.What is the relationship between the speakers? A.Brother and sister. B.Mother and son. C.Neighbors. 12.How does the man get money every week? A.By doing chores (家務). B.By taking a part-time job. C.By helping the neighbors. 13.What is Tina doing? A.Picking up leaves. B.Working on a book report. C.Cleaning the window.   聽第9段材料,回答第14至17題。

    14.What are the speakers mainly discussing? A.A game.   B.A movie.   C.A toy. 15.What does the man think of the price of Warcraft Ⅱ? A.It's too expensive. B.It's very normal. C.It's quite cheap. 16.What do we know about the woman? A.She lives in a shared room. B.She has no interest in Warcraft Ⅱ. C.She likes watching movies. 17.What does the man like about Warcraft Ⅱ? A.Pictures.   B.Actions.   C.Sounds.   聽第10段材料,回答第18至20題。

    18.What does the speaker tell us about his mother's early childhood? A.Her parents set up an ice cream store. B.Her parents immigrated(移民) to America. C.Her parents left Chicago to work on a farm. 19.What do we learn about the speaker's father? A.He left Italy at 16. B.He taught English in Chicago. C.He was made limp(瘸) in an accident. 20.What does the speaker say about his mother? A.She was a school secretary. B.She was helpful to neighbors. C.She was highly devoted to her family. 答案 1.C 2.C 3.B 4.C 5.B 6.B 7.A 8.C 9.B 10.A 11.B 12.A 13.B 14.A 15.B 16.A 17.C 18.B 19.C 20.C 聽力材料 Text 1 W:Tony must be over 20 now. M:Yes, when I first met him ten years ago, he was already fifteen. Text 2 W:Oh, no. I'm dying for a drink. We have been out for two hours. M:Let's go to the snack bar across the street and get something to drink. Text 3 M:Look! The printer is broken. I told you it wasn't working. W:Of course it won't work! See, the ink has been used up. You have to change the ink box. Text 4 M:I just heard on the radio that a storm is coming. W:Well, our boat is going about 25 miles per hour. Normally, we go about 20. M:Maybe we should head back. I don't want to get caught in the storm. W:Good idea. We can go five miles per hour faster at most. Text 5 M:I don't know where to take my aunt to dinner this weekend. W:Have you ever been to the Italian restaurant by the river? You can enjoy a bird's-eye view of the whole city while you enjoy your meal. Text 6 M:Hi, Anna, come in. W:Wow, your apartment is a mess. M:I know. I didn't have time to put things away before you got here. W:Anyway, are you ready to go? M:No, I'm not ready yet. I still have to brush my teeth and wash my face. Can you wait for a few minutes? W:OK, but please hurry. I think the restaurant is closing soon. Text 7 W:I can't believe tomorrow is the last day of our vacation. I know we've seen most of the local sights, but there's still one more thing I'd like to do. Do you remember me telling you about that garden near here? They offer a tour of the grounds followed by a wine tasting, and all of their guides are wine experts. M:That sounds like a lot of fun. Can we just buy tickets there in person, or do we need to call to book in advance? W:Tickets are only sold through their website. But don't worry. I have already bought some. M:That's great. Then if everything is ready for tomorrow, let's go out for dinner. W:OK. Text 8 W:Nate, can you pick up the leaves in the front yard? The grass is covered by them. Our neighbor's house looks much cleaner. M:It's just going to snow soon, so why does it matter? W:It's not supposed to snow for a week. Picking up leaves is part of what you do for your pocket money, remember? Or maybe I shouldn't give you money every week... M:Okay, fine. I'll do it. Where are the trash bags? W:Under the window. Speaking of the window, can you ask your sister to clean it? I'll get dinner started. Have you heard from Dad? He should have been home by now. M:No, I haven't. I think Tina is doing homework, so she probably can't do her chores. Her book report is due in a week. Text 9 W:How do you like Warcraft Ⅱ? M:It's a great game. There are a lot of new characters. W:Did it cost very much? M:It cost about thirty. Most games cost about that much. W:My roommate always wants to play it. But I told her to play her own game. M:Yeah, my roommate likes to watch me play. He says it's like watching a movie. W:I've never seen such good pictures. M:And I've never heard such good sounds in a game. Text 10   My mother was born in a small town in northern Italy. She was three when her parents immigrated to America in 1926.They lived in Chicago when my grandfather worked on making ice cream. At 16, Mama graduated first in her high school class, went onto secretarial school, and finally worked as an executive secretary for a railroad company. She was beautiful, too. Her favorite portrait showed her sitting by Lake Michigan, her hair going blown, and her gaze reaching toward the horizon. My parents were married in 1944. Dad was a quiet and intelligent man. He was 17 when he left Italy. Soon after, a hit-and-run accident left him with a permanent limp. Dad worked hard. He eventually built a small successful wholesale candy business. Dad was generous and handsome. Mama was devoted to him. After she married, my mother quit her job and gave herself to her family. In 1950, with three small children, Dad moved the family to a farm 40 miles from Chicago. Mama said goodbye to her parents and friends. But she never complained. 第二部分 閱讀(共兩節,滿分50分) 第一節 (共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)   閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出最佳選項。

    A (2020吉林吉化第一高級中學月考) Plan your dream vacation to one of these excellent destinations. St. Lucia Abundant rainforests and splendid mountains are both reasons to visit this Caribbean island. St. Lucia offers the perfect mix of relaxation and adventure. To take in the breathtaking scenery, plan to hike the Piton Mountains or dive in the waters of Anse Chastanet. Banff, Alberta This Canadian destination will bring out the explorer in anyone who visits. From hiking and white-water rafting to skiing and snowboarding, Banff offers travelers an abundance of year-round outdoor activities. The Lake Louise Ski Resort is one of the largest in North America and the striking photo opportunities of the Canadian Rockies from Moraine Lake can't be underestimated (低估). Machu Picchu According to travelers, a visit to this Peruvian UNESCO World Heritage site is a once-in-a-lifetime adventure. Located in the Andes Mountains, it is the most familiar icon (象征物) of Inca civilization. Spend a few days accustoming yourself to the altitude in the neighboring city of Cusco, where you can experience a mix of Incan and Spanish cultures. The Great Barrier Reef It's easy to see why the Great Barrier Reef is one of the Seven Natural Wonders of the World—it stretches nearly 1,500 miles along the eastern coastline of Australia and features about 3,000 reefs, 900 islands and more than 1,500 species of fish.Travelers can see these amazing natural structures from the air or underwater. However, large amounts of coral bleaching (褪色) caused by rising ocean temperatures put this place's continued existence at risk, so plan your visit soon to see this awesome sight up close. 21.What can you enjoy both in St. Lucia and Banff? A.Diving.   B.Skiing. C.Hiking.   D.Snowboarding. 22.Where may a historian choose to go? A.St. Lucia.    B.Machu Picchu. C.Banff, Alberta.   D.The Great Barrier Reef. 23.What do we know about the Great Barrier Reef? A.It's on the western coast of Australia. B.It's famous for coral reefs rather than fish. C.It may disappear if temperature keeps on rising. D.People must take a plane to enjoy its beauty. 答案 [語篇解讀] 本篇為應用文。本文主要介紹了四個著名的旅游景點的相關信息。

    21.C 細節理解題。根據第二段最后一句“To take in the breathtaking scenery, plan to hike the Piton Mountains or dive in the waters of Anse Chastanet.”和第三段第二句“From hiking and white-water rafting to skiing and snowboarding, Banff offers travelers an abundance of year-round outdoor activities.”可知,在St. Lucia和Banff游客們都可以進行徒步旅行,故選C項。

    22.B 推理判斷題。根據第四段第一句“According to travelers, a visit to this Peruvian UNESCO World Heritage site is a once-in-a-lifetime adventure.”可知,Machu Picchu是世界遺產,這種地方通常是歷史學家喜歡參觀和游覽的地方,故選B項。

    23.C 推理判斷題。根據第五段最后一句“However, large amounts of coral bleaching (褪色) caused by rising ocean temperatures put this place's continued existence at risk, so plan your visit soon to see this awesome sight up close.”可知,如果海洋的溫度繼續上升,這一旅游景點可能會消失,故選C項。

    B (2020廣西南寧高二檢測) The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place. Now it is an ecological disaster area. Nauru's heartbreaking story could have one good consequence—other countries might learn from its mistakes. For thousands of years, Polynesian people lived on the remote island of Nauru, far from western civilization. The first European to arrive was John Fearn in 1798. He was the British captain of the Hunter, a whaling ship. He called the island Pleasant Island. However, because it was very remote, Nauru had little communication with Europeans at first. Then whaling ships and other traders began to visit, bringing guns and alcohol. These elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island. A ten-year civil war started, which reduced the population from 1,400 to 900. Nauru's real troubles began in 1899 when a British mining company discovered phosphate(磷酸鹽) on the island. In fact, it found that the island of Nauru was nearly all phosphate, which is a very important fertilizer for farming. The company began mining the phosphate. A phosphate mine is not a hole in the ground; it is a strip mine(露天礦). When a company strip-mines, it removes the top layer of soil. Then it takes away the material it wants. Strip-mining totally destroys the land. Gradually, the lovely island of Nauru started to look like the moon. In 1968, Nauru became one of the richest countries in the world. Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate. Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses. Soon people realized that they had a terrible problem—their phosphate was running out. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing. By 2000, Nauru was almost financially ruined. Experts said that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen. 24.What might be the author's purpose in writing the text? A.To seek help for Nauru's problems. B.To give a warning to other countries. C.To show the importance of money. D.To tell a heartbreaking story of a war. 25.What was Nauru like before the Europeans came? A.Rich and powerful. B.Modern and open. C.Peaceful and attractive. D.Greedy and aggressive. 26.Which of the following was a cause of Nauru's financial problem? A.Its leaders misused the money. B.It spent too much repairing the island. C.Its phosphate mining cost much money. D.It lost millions of dollars in the civil war. 27.What can we learn about Nauru from the last paragraph? A.The ecological damage is difficult to repair. B.The leaders will take the experts' words seriously. C.The island was abandoned by the Nauruans. D.The phosphate mines were destroyed. 答案 [語篇解讀] 本篇為記敘文。本文敘述了太平洋島國Nauru過度使用自己的資源導致最后資源枯竭,國家陷入財政危機的實例,以此警示我們注意科學發展。

    24.B 推理判斷題。根據第一段中的“Nauru's heartbreaking story could have one good consequence—other countries might learn from its mistakes.”可知,作者認為瑙魯的故事可以讓其他國家從它的錯誤中學到一些東西,故選B。

    25.C 細節理解題。根據第二段中的“For thousands of years, Polynesian people lived on the remote island of Nauru, far from western civilization.”和第五段最后一句“Gradually, the lovely island of Nauru started to look like the moon.”可知,歐洲人來之前,瑙魯是一個平靜且美麗的小島,故選C。

    26.A 細節理解題。根據第七段中的“Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses.”可知,領導人不明智的投資,加上過度的個人消費,導致了財政問題,故選A。

    27.A 推理判斷題。根據最后一段中的“Experts said that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen.”可知,瑙魯的生態破壞是難以修復的,故選A。

    C (2020河北唐山一中高二期中) Cameron is no ordinary dog, not just because he was born on Valentine's Day. To Maggie, a first grader at Burgundy Farm Country Day School, the dog who spends most days on campus is more like a friend. When Cameron is near, Maggie feels “really, really happy,” she said, “I feel safe around him,” she added. “He'll lie down and ask me to scratch his tummy,” she explained, because Cameron likes Maggie. Cameron is one of a handful of dogs at Burgundy, a K-8 private day school in Alexandria, Virginia. Dogs started showing up there when the head of school, Jeff Sindler, brought his clumsy Labrador, Luke, to the main office building where Sindler worked. After Luke died, Sindler adopted Cameron and brought him to campus, too, where the dog Maggie described as “really cute” became a school favorite. “They don't care if you are good at basketball or a great reader, or popular,” Sindler said. “They just want to be loved equally,” he added.“Cameron and the other dogs on campus that are always fastened with a rope and with their owner go a long way toward improving students' social and emotional well-being,” he said. They reduce tension, ease anxiety, and inspire happy feelings among students. “They bring out some important emotions,” he said, “And they are especially helpful to children and adults who struggle in social communication.” Children often came from challenging backgrounds: many lived in poverty, or had to travel through dangerous neighborhoods to get to school, or shared an overcrowded home. When these emotionally needy children met the dogs, they relaxed and were more prepared to learn. Just as important, dogs on school grounds set a positive, welcoming tone. They help preserve the school climate that is accepting, supportive and curious.“Dogs are one way to hold on to that,”Sindler said, adding that “schools should be fun and exciting, and dogs can be a big part of that.” For Sindler, including Cameron was all part of an effort to create a safe environment where learning could flourish. 28.What makes the dog Cameron really special? A.His rare species. B.His particular birthmark. C.His attractive appearance. D.His friendly nature. 29.How do dogs on campus improve students' social and emotional well-being? A.By reading together silently. B.By offering them comfort equally. C.By playing basketball together freely. D.By walking a long way together happily. 30. What does the underlined word “that” in Paragraph 5 refer to? A.A positive tone. B.The school ground. C.A welcoming attitude. D.The school atmosphere. 31.What's the purpose of the passage? A.To encourage schools to bring in more dogs. B.To explain why dogs help students with learning. C.To introduce a way to help students grow healthily. D.To explore the possibility to challenge no-dog rules. 答案 [語篇解讀] 本篇為新聞報道。本文報道了Cameron是居住在校園內的狗之一,并受到了學生們的歡迎。這些可愛的狗有助于學生緩解焦慮,激發學生的快樂情緒并有助于學生的健康成長。

    28.D 推理判斷題。根據第一段中的“the dog who spends most days on campus is more like a friend”以及“He'll lie down and ask me to scratch his tummy”可知,Cameron 具有友善的天性,故選D項。

    29.B 細節理解題。根據第三段中的“They don't care if you are good at basketball or a great reader, or popular...They just want to be loved equally”可知,校園里的狗通過給學生同等的安慰來促進學生的社交和情感方面的健康,故選B項。

    30.D 詞義猜測題。根據第五段中的“dogs on school grounds set a positive, welcoming tone. They help preserve the school climate that is accepting, supportive and curious”可判斷出,畫線單詞“that”指的是 the school climate“學校氛圍”,故選D項。

    31.C 推理判斷題。通讀全文可知,Cameron是居住在校園內的狗之一,并受到了學生們的歡迎。這些可愛的狗能夠幫助學生緩解焦慮,激發學生的快樂情緒并有助于學生的健康成長。所以這篇文章的目的是介紹一種幫助學生健康成長的方法,故選C項。

    D (2020山東濰坊期中) A new officer of the Huntington Park Police patrols (巡邏) local parks 24 hours a day seven days a week. He doesn't need any rest, coffee breaks, a salary or medical insurance, and that is because it is a Robocop. The main function of the Robocop is to scan and film the surroundings. Besides cameras with night vision that report 360 degrees, it also has a distress button which is located here, so if somebody is to need assistance or they want to contact the communication center, they can do it by pressing that distress button. There are people that are monitoring on the other end. This newest police employee is self-charging. It's easy to program it and make changes to the software if necessary. Its maintenance (維護) costs are roughly 75 thousand dollars a year. It travels the entire park. It is a programmed path, but the police are able to change the path and adapt it. The Robocop can record the license plates (車牌) of passing cars and check them against an online database of stolen cars. It can also help locate a lost iPhone because it is able to determine a smartphone's MAC address. The police can see from the robot if something wrong happens and then come and figure it out. The Robocop can't replace its human handlers. The whole goal is to give the police more time to do things machines can't do. The police have been having some concerns about safety of the parks and want an extra set of eyes that will help patrol 24/7. The Robocop's creators believe this model known as K5 is best used for providing security at public places like hospitals, parking lots, parks and airports. So far, it seems to be working out just fine. 32.What is the distress button used to do? A.Locate the Robocop. B.Serve as an alarm device. C.Communicate with visitors. D.Monitor the neighbourhood. 33.Which of the following can best describe the Robocop? A.Helpful but dangerous. B.Intelligent but inexpensive. C.Tireless and multifunctional. D.Fashionable and good-looking. 34.Why does the Robocop record the license plates of passing cars? A.To direct traffic. B.To build a database. C.To prevent accidents. D.To find lost cars. 35.What can we infer about the Robocop from the last paragraph? A.It has limitation in use. B.It has been widely used. C.Its creators need more support. D.Its security is still under test. 答案 [語篇解讀] 本篇為說明文。本文主要介紹了機器人警察,它能夠掃描和拍攝周圍環境,可以晝夜不停地巡邏當地公園,還可以記錄過往車輛的車牌來尋找遺失車輛,追蹤丟失的iPhone等。機器人警察最適合于醫院、停車場、公園和機場等公共場所的安保工作。

    32.B 細節理解題。根據第二段中的“Besides cameras with night vision that report 360 degrees, it also has a distress button which is located here, so if somebody is to need assistance or they want to contact the communication center, they can do it by pressing that distress button.”可知,求救按鈕被用作報警裝置,故選B。

    33.C 推理判斷題。根據第一段中的“He doesn't need any rest, coffee breaks, a salary or medical insurance, and that is because it is a Robocop.”以及第四段內容可知,Robocop不知疲倦且Robocop可以記錄過往車輛的車牌來尋找遺失車輛,追蹤丟失的iPhone,是多功能的,故選C。

    34.D 細節理解題。根據第四段第一句“The Robocop can record the license plates(車牌) of passing cars and check them against an online database of stolen cars.”可知,機器人警察會記錄過往車輛的牌照,以尋找遺失的車輛,故選D。

    35.A 推理判斷題。根據最后一段中的“The Robocop can't replace its human handlers. The whole goal is to give the police more time to do things machines can't do.”可知,機器人警察在使用上有限制,故選A。

    第二節(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)   閱讀下面短文,從短文后的選項中選出可以填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。

    (2020河北邢臺期中) The very idea of selling yourself during a job interview can be slightly worrying. But the good news is that you can learn how to confidently talk about them. 36 ? Look the part. Many hiring managers will form their first impression of you based on what you're wearing. The right interview clothes depend on the company you're interviewing for. In addition, you need to physically show confidence.  37  Mainly your eye contact, hand motions, posture, and tone of voice—are very important.? Prepare meaningful stories. You can expect to be asked some job interview questions. These questions require you to come up with examples from your past work experiences. 38  Unfortunately, this is where a lot of job hunters cannot do well.?  39 ? Ask good questions that offer value. “These questions mark you as an in-depth, curious, persistent researcher,” says Cole. Make sure at least one of your questions expresses interest in what the company is currently working on. “After the interviewer answers, you'd follow up by offering your creative thinking on the subject,” says Cole. Always quantify (量化) your achievements.  40  So, instead of saying, “I led a successful project,” say, “The project I led reduced costs by 35%, saving four days altogether from start to finish,” Cole recommends.? A.Ask unique questions. B.Prepare a self-introduction in advance. C.The following tips can help you close the sale on a job offer. D.It's important to use hard numbers when describing your accomplishments. E.Your body language strengthens that you are the right person for the position. F.You'll learn how to answer questions—everything from the job to your weaknesses. G.For example, talk about a time when you had to deal with a difficult co-worker. 答案 [語篇解讀] 本篇為說明文。本文主要介紹了一些可以使求職者求職成功的方法。

    36.C 考查段尾句。根據空前的But the good news is that you can learn how to confidently talk about them.以及下文的每一段落都介紹了一個提升自信的方法可知,C項(以下建議可以幫助你成功地參與工作面試)承上啟下。故選C項。

    37.E 考查段中句。根據空前的In addition, you need to physically show confidence.和空后的Mainly your eye contact, hand motions, posture, and tone of voice—are very important.可知,E項(你的肢體語言更使對方認為你是該職位的合適人選)能夠承接上文并且與下文連接通順。故選E項。

    38.G 考查段中句。根據空前的These questions require you to come up with examples from your past work experiences.和空后的Unfortunately, this is where a lot of job hunters cannot do well.可知,G項(例如,談論一下你不得不與一個難以相處的同事打交道的例子)能夠承接上文并且與下文連接通順。故選G項。

    39.A 考查段落標題。根據該段的第一句話Ask good questions that offer value.可知,A項(提出獨特的問題)能夠概括本段的內容。故選A項。

    40.D 考查段首句。根據空后的So, instead of saying, “I led a successful project,” say, “The project I led reduced costs by 35%, saving four days altogether from start to finish,” Cole recommends.可知,D項(在描述你的成就時使用確切的數據很重要)與下文連接通順。故選D項。

    第三部分 語言運用(共兩節,滿分30分) 第一節 (共15小題;每小題1分,滿分15分)   閱讀下面短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出可以填入空白處的最佳選項。

    (2020遼寧省實驗中學高二下學期期中) My friend and I had just set off from Vancouver to do a five-day canoe (獨木舟) trip in Bowron Lake Provincial Park. We'd been  41  the trip for quite a while—reservations at the park needed to be  42  months in advance. I'd taken some time off work and my friend managed to spare some time for the adventure. We were driving to Bowron Lake when our car  43  down.  44 , we were just outside a small town which had a little motel (汽車旅館), where we met a kind stranger.? He gave us the  45  of a mechanic (修理工)in town. We called him and it  46  that our car's problem wasn't a big deal to fix, but the mechanic needed to order a part that would  47  a few days to show up. At that point, we  48  our trip would have to be cancelled.? The kind-hearted stranger insisted that we  49  our trip when we mentioned the change of plans. He offered to drop us off at the lake, coordinate with (與……協調)the mechanic to  50  the car while we were gone, and then  51  my friend and me after we finished canoeing.? I still remember everything he did to help us, which was  52 . It was a trip that never would have happened  53  he hadn't done all he did, which helped us so much. It's people like him  54 make me want to go out of my way for others who are travelling and  55  help.? 41.A.enjoying    B.imagining C.planning    D.completing 42.A.bought    B.decided   C.ordered    D.booked 43.A.broke    B.set    C.turned    D.got 44.A.Finally    B.Initially   C.Unfortunately   D.Luckily 45.A.address    B.number C.introduction   D.story 46.A.proved    B.pretended    C.needed   D.intended 47.A.pay    B.spend    C.cost   D.take 48.A.figured    B.promised   C.remembered  D.heard 49.A.finished    B.finish    C.canceled    D.cancel 50.A.fix up   B.pull over   C.get out    D.put away 51.A.pay for    B.search for C.pick up    D.cheer up 52.A.unavoidable   B.unbelievable C.unrecognizable   D.unacceptable 53.A.before    B.since    C.unless     D.if 54.A.which    B.whom    C.that    D.as 55.A.fond of    B.in need of C.used to    D.in favor of 答案 41.C enjoy欣賞;imagine想象;plan計劃;complete完成。根據下文中的I'd taken some time off work and my friend managed to spare some time for the adventure. 可知,作者他們計劃這次旅行已經很久了,故選C。

    42.D buy買;decide決定;order命令;book預訂。根據reservations at the park可知需要預訂,故選D。

    43.A break down發生故障;set down記下;turn down拒絕,調低(音量);get down使沮喪。根據下文He gave us the  45  of a mechanic (修理工)in town. 可知,他們的車出故障了,故選A。? 44.D finally最終;initially最初,首先;unfortunately不幸地;luckily幸運地。根據上文他們的車拋錨了,但是找到了一個小汽車旅館,可知選D。

    45.B address地址;number數字,號碼;introduction介紹;story故事。根據下文中的We called him可知選B。

    46.A prove證明;pretend假裝;need需要;intend打算,想要。修理工檢查過后證明汽車的問題不大,故選A。

    47.D sth. takes/took some time to do...某物需要花費時間做……,故選D。

    48.A figure認為;promise承諾;remember記得;hear聽說。根據上下文可知,他們原本計劃好的旅行不得不取消了,因此選A。

    49.B 根據kind-hearted以及下文中He offered to drop us off at the lake, coordinate with (與……協調)the mechanic to...可知,此處指應完成旅行,insist在這兒表示要求和命令,從句要用虛擬語氣,故選B。

    50.A fix up修理;pull over靠邊停車;get out離開,出去;put away把……收起來。根據上文可知,此處指修理車,故選A。

    51.C pay for支付;search for尋找;pick up接某人;cheer up使……興奮。根據上下文和句意可知,此處應是這個陌生人接作者和作者的朋友,故選C。

    52.B unavoidable不可避免的;unbelievable難以置信的;unrecognizable難以辨別的;unacceptable難以接受的。根據句意可知,一個陌生人為他們做的這些事情讓人難以置信,故選B。

    53.D before在……之前;since自從,因為;unless除非;if如果。從句用了had done, 主句用的是would have done,表示對過去事情的虛擬,故用if,選D。

    54.C 強調句型結構:It is/was+被強調部分+that+其他。故選C。

    55.B fond of喜歡;in need of需要;used to過去常常;in favor of支持。根據句意可知,作者從自身的經歷感嘆道他也想要幫助一些需要幫助的人。故選B。

    第二節 (共10小題;每小題1.5分,滿分15分)   閱讀下面短文,在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。

    (2020江西吉安期末) Ji'an lies next to the Luoxiao Mountains with the Gan River  56  (run) through the middle of the city. It's a place  57  pleasant climate and abundant rainfall. Mountainous and  58  (hill) regions (區域) occupy more than seventy percent of its land.? As an ancient cultural city, Ji'an went through wind and storm for thousands of years, with so many  59  (hero) making a commitment to this land. The great  60  (write) Ouyang Xiu and the national hero Wen Tianxiang were  61  representatives of the 2,855 successful candidates and 18 No.1 scholars in the highest imperial examinations (科舉考試),  62  were the pride of the local people.? There is picturesque scenery of the endless cloud-kissing mountains, the clear water and attractive view sights. Everyone is  63  (amaze) at the strange flowers, the bright bird singing, as well as the unusual animals. Mount Wugong and Mount Jinggang  64  (be) both famous tourist attractions. As the Beijing-Kowloon high-speed railway goes through here, Ji'an will be refreshed not only in the image of an old revolutionary base area,  65  also the deep-rooted traditional conception.? 答案 56.running 考查非謂語動詞。在with復合結構中,the Gan River和run之間是邏輯上的主動關系,故填running。

    57.with 考查介詞。此處介詞with意為“具有”,with短語作place的后置定語,故填with。

    58.hilly 考查形容詞。其后是名詞regions,故應用形容詞修飾名詞,故填hilly。

    59.heroes 考查名詞復數。many后應接可數名詞復數,故填heroes。

    60. writer 考查名詞。此處指的是偉大的作家歐陽修,故填writer。

    61.the 考查定冠詞。此處表示特指,故填the。

    62.who 考查非限制性定語從句。先行詞指人,關系代詞在非限制性定語從句中作主語,故填who。

    63.amazed 考查形容詞。修飾人用-ed形容詞,故填amazed。

    64.are 考查時態和主謂一致。武功山和井岡山都是著名旅游景點,這是客觀事實,故應用一般現在時。主語為Mount Wugong and Mount Jinggang,故填are。

    65.but 考查連詞。not only...but also...不但……而且……,故填but。

    第四部分 寫作(共兩節,滿分40分) 第一節 應用文寫作(滿分15分) (2020河南濮陽高二上學期期末) 假定你是李華,你所在的城市即將舉辦國際青少年足球賽,組委會現面向社會招聘英語志愿者。請你用英語給組委會寫一封郵件,申請成為志愿者。要點如下: 1.表達意愿; 2.說明優勢; 3.希望獲準。

    注意: 1.詞數80左右; 2.可適當增加細節,以使行文連貫。

    答案 One possible version: Dear Sir or Madam,? Thank you for taking your time to read my letter. I am a senior high school student. With the International Youth Football Match approaching, I'd like to apply to be a volunteer.? I think I'm fit for the job. First of all, I'm enthusiastic about football matches. Second, I can speak English as fluently as the native speakers do, which enables me to have no difficulty in communicating with people I meet. What's more, I have experience of volunteering and I know how to get along well with others. ? In short, I'm eager to be a volunteer for the match. I will do whatever I can to help if I am accepted.? Looking forward to your reply.? Yours sincerely,? Li Hua? 第二節 概要寫作(滿分25分)   閱讀下面短文,根據其內容寫一篇60詞左右的內容概要。

    (2020浙江溫州十五校聯合體期中) School uniforms are becoming more and more popular across the USA. That's no surprise, because they offer many benefits. They immediately end the powerful social sorting and labeling (標記) that come from clothing. If all students are dressed in the same way, they will not pay too much attention to their clothing, and some of them will not be laughed at for wearing the “wrong” clothes. Some people are against the strict rule of school uniforms, but they do not realize that students have already accepted a kind of rule—wanting to look just like their friends. The difference is that the clothing students choose for themselves creates social barriers (障礙); school uniforms tear those barriers down. As in other places, uniforms remind the wearers of their purposes and duties. For example, when a man or woman puts on a police uniform, he or she becomes, for a time, the symbol (象征) of law and order. To the wearer, the uniform means his or her special duties and sends the same message to everyone the wearer meets. People with different jobs wear uniforms of one kind or another. For students, the school uniform reminds them that their task for the six or seven hours they are in school is to get education. Some parents are unhappy about uniforms, saying that school uniforms will affect their children's “creativity”. Actually, as noted above, the clothes students choose to wear do not necessarily express their individuality.They just copy their classmates. Students have the rest of the day to be as creative as they like. While they're in school, their job is to master reading, writing, and mathematics; this should take up all the creativity they have. Mastery of those skills will be good for the students to build up their creativity in every way. 答案 One possible version:   School uniforms prevail throughout the USA, as they benefit students a lot. School uniforms satisfy students' desire to dress like their classmates, which can end social barriers. Uniforms are a reminder of purposes and responsibilities to remind students receiving education is their major task. Some parents blame kids' being less creative for wearing uniforms, but real creativity is based on their mastery of knowledge and skills through schooling.? 素養強化練(二) Ⅰ.閱讀理解 (2020湖北武漢華中師范大學第一附屬中學期中) Following the outbreak of COVID-19, there is a general fear of the unknown virus as its full effects remain to be seen. Fever, coughing, a sore throat, difficult breathing—the NCP's symptoms are similar to the common cold or the flu, but it's potentially more dangerous. Viruses could be deadly, like HIV and Ebola. But what are viruses? How can they cause so much trouble? Viruses are non-living organisms (有機體) approximately one-millionth of an inch long. Unlike human cells or bacteria, they can't reproduce on their own. Instead, they invade the cells of living organisms to reproduce, spread and take over. Viruses can infect every living thing—from plants and animals down to the smallest bacteria. For this reason, they always have the potential to be dangerous to human life. Sometimes a virus can cause a disease so serious that it is fatal. Other viral infections trigger no noticeable reaction. Viruses lie around our environment all the time, waiting for a host cell to come along. They can enter our bodies by the nose, mouth, eyes or breaks in the skin. Once inside, they try to find a host cell to infect. For example, HIV, which causes AIDS, attacks the T-cells of the immune system. But the basic question is, where did viruses first come from? Until now, no clear explanation for where their origin exists. “Tracing the origin of viruses is difficult,” Ed Rybicki, a virologist (病毒學家) at the University of Cape Town in South Africa, told Scientific American, “because viruses don't leave fossils and because of the tricks they use to make copies of themselves within the cells they've invaded.” However, there are three main hypotheses (假說) to explain the origin of viruses. First, viruses started as independent organisms, then became parasites (寄生生物). Second, viruses evolved from pieces of DNA or RNA that “escaped” from larger organisms. Third, viruses co-evolved with their host cells, which means they existed alongside these cells. For the time being, these are only theories. The technology and evidence we have today cannot be used to test these theories and identify the most plausible explanation. Continuing studies may provide us with clearer answers. Or future studies may reveal that the answer is even murkier (更含糊的) than it now appears. 1.What can we learn about viruses from the text? A.Viruses have nothing to do with the common cold. B.Viruses are really small living organisms. C.Viruses can't reproduce unless they find a host cell. D.Viruses enter our bodies mainly through the mouth, nose and hair. 2.Which of the following might explain the origin of viruses? A.They evolved from the fossils of large organisms. B.They evolved from parasites into independent organisms. C.They evolved from the T-cells in animals. D.They evolved along with their host cells. 3.The underlined word “plausible” in the last paragraph probably means    .? A.reasonable    B.creative C.attractive    D.flexible 4.What can we conclude from the text? A.Viruses live longer in human host cells than in animals'. B.Viruses will become more like bacteria as they evolve. C.It may take a long time to understand the origin of viruses. D.The author is optimistic about future virus research. 答案 [語篇解讀] 本篇為說明文。本文主要介紹了關于病毒的傳播途徑、病毒起源的研究情況。研究表明病毒自身無法傳播,是通過宿主細胞來傳播的;目前關于病毒起源的解釋有三種主要的假說,但都還處于理論階段。

    1.C 細節理解題。根據第三段中“Unlike human cells or bacteria, they can't reproduce on their own. Instead, they invade the cells of living organisms to reproduce, spread and take over.”可知,病毒自身不能繁殖,只有找到宿主細胞才能繁殖,故選C項。

    2.D 細節理解題。第七段是關于病毒起源的三種假說。其中第三種假說是“Third, viruses co-evolved with their host cells, which means they existed alongside these cells.”可知,該研究認為病毒與宿主細胞共同進化,并且與這些細胞共存,故選D項。

    3.A 詞義猜測題。第七段中提到“there are three main hypotheses (假說) to explain the origin of viruses”,以及第八段中“these are only theories”??芍?關于病毒的起源,現在都只是處于理論階段?,F在的技術和數據對于病毒的起源還無法作出“合理的”解釋。因此可以猜測plausible意思為“合理的”,故選A項。

    4.C 推理判斷題。根據最后一段中“Continuing studies may provide us with clearer answers. Or future studies may reveal that the answer is even murkier (更含糊的) than it now appears.”可推知,要找到病毒的起源還需要很長一段時間,故選C項。

    Ⅱ.七選五 (2020河南信陽普通高中期末) Resume(簡歷)tips:4 ways to stand out on paper According to a recent study,recruiters(招聘人員)only spend six seconds looking at your resume. So how do you make it into the callback pile in those mere seconds? 1 Here is a bunch of ways to do just that.? 1.Use key words. When recruiters look through resumes, they're looking for key words that match the job description, including basic key words that will get their attention, but you can take it a step further. 2 Then include those key words in your resume as well.? 2. 3 ? My friend is a chef. Her resume looks a lot like any chef's resume with one surprising difference. Under personal accomplishments she wrote, “Won the 2007 St. Bernard Parish Pie Eating Contest.” It isn't something you'd expect. She's been asked about the contest in several interviews, which is the perfect time to tell the recruiter that she also baked all of the pies for the contest. 3.Turn your resume into an infographic.  4 Just ask college journalist Chris Spurlock. Last year he turned his resume into an infographic. Not long after, Spurlock's resume was posted on both blogs and Twitter. If you're in a creative field, make your resume look different from the standard one-page list.? 4.Make a video resume Sales manager Stan Paprzycki shot a video of himself, posted it on You Tube, and then sent the link to potential employers. The result was almost 100 percent positive response. 5 A video resume is better suited for jobs like sales and marketing.? A.Take part in a contest. B.Add unusual accomplishments. C.Better yet, his video resume got him a job. D.Your resume doesn't have to be a one-page list of achievements. E.Adding some personalities to your resume can't hurt, but avoid jokes. F.By thinking outside the box and making a resume that will hold the recruiter's attention. G.Check out the company's website and look for any company goals that fit your experience. 1.    2.    3.    4.    5.   ? 答案 [語篇解讀] 本篇為說明文。本文主要介紹了四種讓你的簡歷吸引招聘人員的方法。

    1.F 上文提出的問題是“So how do you make it into...?”選項F意為“跳出思維定式,制作一份吸引招聘人員注意力的簡歷”,是上文問題的回答。結合下文可知,下文中的 “to do just that”就是指選項F 中“hold the recruiter's attention”,故選F項。

    2.G 根據上文“you can take it a step further”以及選項G“察看該公司的網站,尋找任何符合你的經驗的公司目標?!笨芍?作者建議針對公司的要求,在你的簡歷中以關鍵詞的形式呈現你的經驗,會更容易吸引招聘人員,這是對“更進一步”的補充說明,故選G項。

    3.B 分析文章結構可知,該空是此段的小標題。根據下文“Under personal accomplishments she wrote...”可知,此段主題是在你的簡歷中要體現你所取得的成績。選項B“加上不尋常的成就”符合該段主題,故選 B 項。

    4.D 此段的小標題為“把你的簡歷制成信息圖表”,再根據下文提到“make your resume look different from the standard one-page list”可知,作者建議讓你的簡歷看起來不同于標準的一頁簡歷,與選項D相符,故選 D項。

    5.C 此段的小標題是“制作視頻簡歷”,下文是舉出Stan Paprzycki的例子,說明視頻簡歷的好處。選項D“更好的是,他的視頻簡歷讓他得到了一份工作”,也是說明視頻簡歷帶來的好處,故選C項。

    Ⅲ.完形填空 (2020福建泉州高一月考)   A couple in Ohio accidentally dropped a bag containing almost $100,000 at an Ohio charity shop. Thanks to the  1  employees, they got money back. ? The employees were going through 2  last week when they came across a  3 . Inside was $97,004.“It was so much cash,” employee Kelsey Croy said. “I looked in the bag and we  4  it right there on the desk. And it was $97, 004.” Thankfully, the owners  5  a receipt for tax purposes when they left  6  that morning. The employees  7  called the couple but there was no  8 . ? Not wanting to 9  that amount of cash in the store, they called in the Zanesville Police Department.  10  repeated calls, officers finally got in touch with the couple. The couple hadn't realized the money was  11 . They told police they withdrew all their money to another bank. On the way, they  12  at the charity shop to donate a bag of clothes. That's  13  the money ended up there. “When we finally  14  them, they just asked if they could get it sometime tomorrow,” the officer said. ? The couple has since made contact with the original 15  who found the money to thank them. “I'm just glad that I meet a bunch of honest and loyal people,” Croy said.? 1.A.honest    B.generous   C.brave   D.clever 2.A.goods    B.donations   C.food    D.money 3.A.suitcase   B.box    C.bag    D.wallet 4.A.put    B.counted    C.hid   D.cleared 5.A.asked for    B.asked about C.gave up   D.gave out 6.A.cards    B.fruits    C.bills    D.clothes 7.A.surprisedly   B.hesitatingly C.eventually   D.immediately 8.A.concern    B.information C.reply   D.letter 9.A.deposit    B.leave    C.waste    D.spend 10.A.After    B.During    C.Before    D.In 11.A.found    B.missing     C.stolen    D.forgotten 12.A.stopped    B.sighed     C.quarreled    D.wandered 13.A.why    B.when    C.where     D.how 14.A.inspected on  B.got rid of C.got through    D.dropped in on 15.A.police    B.officers C.customers    D.employees 答案 [語篇解讀] 這是一篇記敘文。這篇文章主要講述了一對夫婦在雇員們的幫助下找到了丟失的錢的故事。

    1.A 句意:多虧了誠實的雇員,他們把錢拿了回來。設空處與文章最后一句“I'm just glad that I meet a bunch of honest and loyal people,” Croy said.(Croy說:“我很高興遇到了一群誠實又忠誠的人?!?中的honest呼應。故選A。

    2.B 句意:員工們上周正在檢查捐贈物時,發現了一個袋子。由下文中的On the way, they 12  at the charity shop to donate a bag of clothes. That's 13  the money ended up there.可推知,店員是在檢查捐贈物的時候發現了袋子。故選B。? 3.C 句意同上。此空格與下文中的I looked in the bag中的bag呼應,故選C。

    4.B 句意:我在包里看了看,并且我們在桌子上仔細地數了數。由于下一句表達的是金額,所以空格處是數錢的意思。故選B。

    5.A 句意:謝天謝地,那天早上包的主人在放下衣服的時候,要了一張稅務收據。根據常識可知,捐贈人放下東西會索要稅務收據。故選A。

    6.D 句意同上。由下文中的they 12  at the charity shop to donate a bag of clothes可知,當天捐贈人放下的是衣物。故選D。? 7.D 句意:雇員們立即打電話給這對夫婦,但沒有得到答復。根據常識可知,店員看到捐贈人落下的錢,會馬上與其取得聯系。故選D。

    8.C 句意同上。由打電話可知沒有得到答復,也就是沒有聯系到,所以在下段首句才會寫到店員聯系警官。故選C。

    9.B 句意:不想把那種數目的現金留在店里,他們打電話到Zanesville警察局。根據句意與選項可知,店員不想把錢留在店里。故選B。

    10.A 句意:多次撥打電話后,警官終于聯系到了這對夫婦。根據句意可知,這句話強調警官終于與這對夫婦取得了聯系,這是多次撥打電話之后的結果。故選 A。

    11.B 句意:這對夫婦還沒有意識到錢不見了。由上文的故事情節可知,這對夫婦的錢是在捐贈衣物的時候,不小心落在了捐贈店里。故選B。

    12.A 句意:在路上,他們停在慈善商店,捐贈了一袋衣服。上一句話的意思:他們告訴警察他們把錢全部取出來去另一個銀行。所以此處指半路上他們停下來去捐贈衣物。故選A。

    13.D 句意:那就是錢最后如何到那兒的。上兩句話解釋的是錢是如何到了捐贈店里的。故選 D。

    14.C 句意:當我們終于與他們取得聯系的時候,他們只是問他們明天某些時候是否能拿回錢??崭裉幣c上文中的10  repeated calls, officers finally got in touch with the couple.中的got in touch with呼應。故選C。? 15.D 句意:這對夫婦已經與最初找到錢的員工取得了聯系,以感謝他們。此空格與第一段最后一句Thanks to 1  employees, they got money back.中的employees呼應。故選D。? Ⅳ.語法填空 (2020山西忻州期中) Jack and I are good friends. We tried to walk across the United States of America. We're not exactly sure why we were doing it. Part of 1  was to test ourselves—to see  2  we could face the challenges. When I was a teenager, I often daydreamed that I was going to walk across the United States after  3 (graduate) from high school. 4 , I didn't do that.? Before I knew it, I was 5  my thirties, married, a job, yet still had this idea in my mind with each passing year. I figured I was too old and my opportunity  6  (pass). Then, a few years ago, I met Jack,  7  was thirty-five years old and quit his job as a civil engineer in New York City to walk across the United States. He wasn't doing it for a cause as part of an organization. He was doing it  8 (simple) because he loved to walk and discover. The idea was back and I no longer had an excuse. We planned on averaging 20 miles a day and taking some days off  9 (rest), so we expected that the walk would take about 6 months, realizing it could take  10 (long). We were in no hurry: The total distance would have been about 3,100 miles.? 1.    2.    3.    4.    5.   ? 6.    7.    8.    9.    10.   ? 答案 [語篇解讀] 本篇為記敘文。本文主要記敘了作者和好朋友Jack在各自三十多歲時,計劃步行穿越美國的事情。他們預計需要步行6個月的時間。

    1.it 考查代詞。句意:一部分原因是為了測試我們自己——看看我們是否能面對這些挑戰。此處指代上文“why we were doing it”,故填代詞it。

    2.if/whether 考查連接詞。此處為賓語從句,從句中不缺少成分,且表示“是否”,故填if/whether。

    3.graduating/graduation 考查非謂語動詞或名詞。after為介詞后跟動名詞或名詞作賓語,故填graduating/graduation。

    4.However 考查副詞。句意:然而,我沒有那樣做。結合上下文語境可知前后句之間為轉折關系,并且句首字母要大寫,故填However。

    5. in 考查介詞。根據短語in one's thirties表示“在某人三十幾歲時”,故填in。

    6.had passed 考查時態。pass發生在figured之前,即“過去的過去”應用過去完成時,故填had passed。

    7.who 考查定語從句。此處為非限制性定語從句修飾先行詞Jack,且關系詞在從句中作主語,指人,故填who。

    8.simply 考查副詞。修飾后文整個從句應用副詞,故填simply。

    9.to rest 考查非謂語動詞。分析句子結構可知用不定式作目的狀語,故填to rest。

    10.longer 考查比較級。句意:我們計劃平均每天步行20英里,休息幾天,意識到可能需要更長時間,所以我們預計步行需要大約6個月的時間。表示“更長”,所以用比較級,故填longer。

    Ⅴ.概要寫作   閱讀下面短文,根據其內容寫一篇60詞左右的內容概要。

    If you're worried that too much “screen time”could badly influence your child's intelligence, new research suggests you might be right. By analyzing the data gathered from over 4,500 U.S. kids aged 8 to 11 between 2016 and 2017,Jeremy Walsh,a postdoctoral fellow with the CHEO Research Institute in Ottawa, found that too much “screen time” could be harming your child's intelligence. Kids with the sharpest intellects spent less than two hours a day on their cell phones, tablets and computers coupled with 9 to 11 hours of sleep and at least an hour of physical activity. “Too much screen time could be affecting kids' ability to focus, especially if they are switching between apps on a device or between different screens at the same time,” Walsh suggested. “One leading theory is that much time on screens is spent multitasking using multiple apps or devices at once,” he said. “This can interfere with a child's ability to focus and keep interest on a task. It can be damaging the building blocks for good cognition(認知).” “Sleep is important for brain development, since that's when the brain reorganizes itself and grows,” Walsh added. Besides, exercise has been shown to increase blood flow to the brain and oxygenation of brain tissues, and increase the connectivity of networks in the brain. Too much screen time could lead to a“cascade” effect(級聯效應) where kids don't get enough sleep and then are less active during the day. “You can see how this would have an impact on brain health,” Walsh said. What should parents do? Walsh advised setting firm rules about the use of screens including how long children are using the screens, the kinds of apps they are using and how many screens they are using at once. Concerned parents also should preview games or apps before letting their child play, seek out more interactive(交互的)options that engage the child's mind, and use parental controls to block or filter content and limit screen time. 答案 [語篇解讀] 本文是一篇說明文。主題是過多的“屏幕時間”會嚴重影響孩子的智力。

    每段大意:1.長時間使用電子產品會嚴重影響孩子的智力。

    2.分析產生的不良影響一:這會干擾孩子對某項任務的注意力和保持興趣的能力。它可能會損害良好認知的形成。

    3.分析產生的不良影響二:長時間使用電子產品可能會導致一種“級聯效應”,即孩子們睡眠不足,然后白天活動減少。

    4.父母對電子產品的使用制定嚴格的規定。

    One possible version: New research has found that excessive “screen time” may negatively affect children's intelligence. (要點1) It prevents children from focusing and staying interested, thus restricting their cognitive development. (要點2) Also, it results in inadequate sleep and lack of physical activity, which do harm to the brain health. (要點3) Accordingly parents are advised to establish strict regulations concerning the use of screens, monitor the content and limit the screen time.(要點4)?

    2020-2021學年高一英語外研版(2020)選擇性必修第一冊Unit6NurturingnatureSectionⅦ導學講義》由(匯站范文網)整理提供,版權歸原作者、原出處所有。
    Copyright © 2021 匯站范文網 All Rights Reserved. 備案號:粵ICP備19014676號
    最好看的2018中文视频免费_韩国中文字乱码卡一卡二_一个人的HD高清在线观看_男生叽叽捅女生叽叽